Login

Quietude: Cloudscapes in Tokyo

Japanese practice, Tetsuo Kondo Architects recently created an indoor cloud at the Museum of Contemporary Art in Tokyo.

Housed inside a transparent cube structure, visitors were invited to enter through a small door and climb up into the cloud via a central staircase. The cloud effect was created when controlled amounts of hot and cold air were pumped into the cube, resulting in a cluster of clouds that hovered near to the top of the space. The structure also responded to wind pressure and the weather outside, enabling the “the color, density and brightness” of the cloud to constantly be in sync with the surrounding environment.

This installation is reminiscent of our Quietude Megatrend for F/W 14, in which we take respite from the chaos of the modern world and instead seek spaces that offer moments of contemplation and reflection. Images via Dezeen. – Samantha Fox

Related posts: No Noise at Selfridges

Know what’s next. Become a WGSN member today to benefit from our daily trend intelligence, retail analytics, consumer insights and bespoke consultancy services.

WGSN Insider Bulletin

Experience Lifestyle & Interiors on WGSN.

Related Stories

Creative Mind; Business Brain: Bloom & Wild’s Aron Gelbard

Top 5: New global spa & wellness retreats 2017

Are llamas the new unicorns?

Share
Tweet
+1
Share
Pin